20160517 183557FOTOGRAFIJA

Na 15. tridnevnem uličnem Festivalu = mogučnosti v Zagrebu, sta 17.5.2016 kot slikarja z usti sodelovala Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj. Sodeluje več kot 900 izvajalcev iz Hrvaške in tujine, od tega okoli 600 oseb s posebnimi potrebami. V skupini za upravljanje dela okoli 20 strokovnjakov in 130 ciljnih prostovoljcev - študentov iz petnajstih fakultet iz Zagreba. V okviru priprav na delo, se študenti prostovoljci usposabljajo o invalidnosti in iz prostovoljstva. Pri n tem pridobijo dragocene izkušnje na področju timskega dela in posebno komunikacijo z ljudmi z raznoliko fizično in senzorično sposobnostjo.

Festival je sestavljen iz glasbene in gledališke umetnosti, filma, izobraževalnih in rekreativnih in športnih programov. Program je sestavljen iz 20160517 153651drame, plesa in glasbenih točk, ki se izvajajo izmenično, z invalidskimi skupinami in priljubljenimi znanimi pevci in ustvarjalci. Art Program je sestavljen iz razstave urbane skupine umetniških del, na katerem izpostavlja šestdeset avtorjev različnih umetniških izrazov, povezanih z invalidnostjo kot skupno značilnostjo. Opazovalci razstave interaktivno komunicirajo z avtorjem in z umetnostjo, ki predstavljajo veliko slogovnih, tematskih, izraznih, generacijskih in drugih razlik. V filmu je program, ki prikazuje dokumentarce na temo življenja in dela invalidov. Izobraževalni in rekreacijski program je sestavljen iz iger mobilnosti, kjer javne osebnosti in državljani, pridobijo izkušnje z gibanje v invalidskem vozičku in orientacijo v prostoru z uporabo bele palice. Športni program je sestavljen iz turnirja v sedeči odbojki na mivki in balinanja, tenisa in ulično košarko na invalidskem vozičku.

Festival si vsako leto ogleda več kot 15.000 ljudi - ljubiteljev glasbe-drame, vizualne umetnosti in filma. Nacionalni in mednarodni značaj Festivala potrjuje socialni status mesta Zagreba in spodbuja ugled mesta Zagreba v veliki evropski družini zdravih mest.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA