FOTOGRAFIJE, FOTOGRAFIJE - VIDEO - Po osmih letih so se od 20. do 22. maja 2016 na pobudo Grega Gračnerja zbrali ATV motoristi v Zavodu Ars Viva v Loški dolini, ki ga vodi 20160521 100209naš član tetraplegik Benjamin Žnidaršič. Tridnevno druženje so izkoristili za druženje in izmenjavo izkušenj v katerem je beseda tekla 20160521 094512predvsem o motorjih, drugi del pa za panoramsko vožnjo po slikoviti Loški dolini in širši okolici. Ob večerih seo se ob ognju družili pozno v noč.
V izredno lepem in nadvse primernem vremenu so se iz Podcerkve po gozdnih cestah in poteh preko naselja Otok pripeljali na Cerkniško jezero. Pot so nadaljevali do koče na 1.144 metrov visoki gori Slivnici, kjer domujejo znamenite cerkniške "coprnice" z Uršulo na čelu. Po krajšem postanku in prelepemu razgledu na dolino so se ATV-ejevci podali proti Bloškemu jezeru, kjer so se nekoliko okrepčali, za tem pa jih je pot vodila po barviti Bloški planoti do Nove Štifte pri Sodražici in nazaj do Loške doline. Prevozili so več kot 120 km. Ob zaključku poti so si ogledali še lepo obnovljen grad Snežnik. Naše motoriste je v soboto zjutraj nagovoril župan Loške doline Janez Komidar, v letnem gledališču Zavoda Ars Viva so prisluhnili koncertu godbe Kovinoplastike
IMG 7084Lož in si ogledali samostojno razstavo našega slikarja Željka Vertlja, ki so jo v galeriji Štala odprli ob tej priložnosti. Srečanje je podprlo podjetje »SBA d.o.o.« iz Grosuplja, dogodku pa so pozornost posvetili tudi mediji. Organizacijske niti so bile v rokah Adolfa Košmrla, naslednjeIMG 7065 srečanje pa "atevejevci" načrtujejo avgusta v Semiču.

Pri Zvezi paraplegikov Slovenije imamo več kot 50 ATV motoristov. Pred leti so bili zelo dejavni, saj so prirejali različna srečanja s panoramskimi vožnjami, na moto zborih pa so se družili in izmenjavali izkušnje tudi z ne invalidnimi motoristi. Iz tistih časov pa beležimo tudi nekaj neverjetnih podvigov. V letu 2008 so se z ATV motorji odpravili na srečanje motoristov v Bihać, v letu 2010 sta Dolfe in Robi z mednarodno karavano tovornjakov, terenskih vozil in motoristov v hudi vročini prečkala 4.000 km libijske puščave, Dule in Jaka pa sta v letu 2012 v soncu, dežju in snegu prečila cel alpski masiv - od Monte Carla do Dolomitov.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA