FOTOGRAFIJE

24.5.2016 se je v Ljubljani začel 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano". Že od 9. ure zjutraj se je na Kongresnem trgu in Parku Zvezda v Ljubljani, za spektakularno 20160524 124601otvoritev festivala pa so poskrbeli člani Pihalnega orkestra GŠ Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s svojimi gosti KD Pihalni orkester Bežigrad in KD Pihalni orkester Godbe ljubljanskih veteranov. Med sodelujočimi sta bila tudi slikarja z usti Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj in Zavod ARS VIVA. Bučen aplavz so požele tudi, članice mažoretne skupine iz Sevnice in Trebnjega, ki so v nadaljevanju skupaj naredile abstraktno likovno delo polivanko.

Mednarodni festival "Igraj se z mano" je namenjen vključevanju otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter vseh ostalih, ki s skupnim druženjem in ustvarjanjem rušijo meje med "hendikepom in normalnostjo". Letošnji je že deveti zapovrstjo.

20160524 102004Dogajanje na festivalu bo zelo raznoliko. Na dveh odrih ne bo manjkalo glasbe, plesa, iger, lutk, predstav, hkrati pa bodo dogajanje popestrile tudi številne delavnice, animacijski kotički, športne dejavnosti … Vseskozi bo z nami tudi ambasador Igraj se z mano raper ZLATKO in drugi podporniki festivala.

Mednarodni festival v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije se odvija v različnih mestih po Sloveniji, poleg Ljubljane (4 dni) tudi v Mariboru, na Muti na Koroškem in v Begunjah na Gorenjskem. Lokalna organizatorja na Muti in v Begunjah sta Sožitje Zgornje dravske doline in Zavoda Manipura.

Vrhunec bo festival doživel v Ljubljani od 26. 5. do 29. 5., kjer se bo dopoldansko dogajanje nadaljevalo tudi v večernih urah s spektakularnim inkluzivnim programom "VRHUNSKI MEDNARODNI GLASBENIKI IGRAJO Z MANO". Glasbeniki z Berkleeja (Berklee College of Music – Campus Valencia) bodo nastopili skupaj z Zlatkom, Jano Šušteršič, Aljo Krušič, Faniko Križaj, Victorjem Mendozo …

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA