FOTOGRAFIJE

20160602 14185320160602 133808V Doma starejših občanov v Kočevju smo 2. junija 2016 v okviru 30. letnice doma odprli slikarsko razstavo treh slikarjev z usti: Željka Vertlja, Benjamina Žnidaršiča in Vojka Gašperuta. Odprtje razstave se je začel z govoroma direktorice Lidije Žagar nato pa je dogodek poživil privlačen skupni kulturni nastop varovancev doma in gostov plesalcev in harmonikarja. Povabljeni so bili tudi otroci OŠ, ki so s svojo razstavo popestrili praznično vzdrušje. Razstavo je v avli med novim in starim delom doma odprl župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič, ki je v svojem govoru poudaril sodelovanje med lokalno skupnostjo in starejšimi ter se zahvalil direktorici za povabilo.

Vendar ne bomo ostali samo pri razstavi. Odprti smo tudi za druga področja sodelovanja. V vsaki lokalni skupnosti se izražajo potrebe in želje soustvarjati pestrejše in prijetnejše življenje. To pa pomeni povezovanje različnih generacij in izmenjevanje znanja, spretnosti in izkušenj. Tako lahko tudi dom starejših postane medgeneracijski center. To je skupna točka, srečevališče za vse tiste, ki si želijo več  družbe, za tiste, ki si želijo spoznati ali se naučiti česa novega. Ali pa za tiste, ki bi radi in znajo svoja znanja posredovati drugim. Stanovalci Doma lahko tako postanejo ne le opazovalci, temveč tudi soustvarjalci življenja.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA