FOTOGRAFIJE

20160627 201202Zveza likovnih društev Slovenije je v sodelovanju s Kulturnem društvom likovnih ustvarjalcev Zgornje Savinjske doline GAL Rečica ob 20160627 201240Savinji pripravila odprtje tematske razstave za Zlato paleto Fotografija in kiparstvo, ki je bila 29. junija, ob 18. uri, v Jakijevi hiši - Galeriji Nazarje. Na razstavo sta se uvrstila tudi dva člana Zavoda ARS VIVA Borut Kraševec z fotografskim delom Izpolnjeno je in Milan Predovič z delom Zanikrnost, v izboru pa sta sodelovali tudi Nives Pišek in Erika Čelan.

Predsednik izborne komisije mag. um. Zoran Poznič je napisal: Fotografija je že kar nekaj desetletij uvrščena med klasične vizualne tehnike, kot sta slikarstvo in kiparstvo. Posledično tudi za njo veljajo ista pravila, likovno teoretična izhodišča ter posledično tudi formalna in formalistična analiza. Očitno so zadane teme kar dodobra utrudile ter zaintegrirale sodelujoče avtorje.

Nagrajena dela vsaj v svojih vrhovih uporabljajo principe, ki smo jih omenili, in tako fotografijo uvrstijo med likovne tehnike, ki gledalca nagovarjajo ne samo na vizualni, temveč predvsem na čustveni ravni.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA