FOTOGRAFIJE

FOTOGRAFIJE - Motoristi Gold Wing kluba Slovenije so članom Zveze paraplegikom Slovenije z mogočnimi Hondinimi motorji pripravili že kar nekaj nepozabnih izletov. Najprej so jiih popeljali iz Pacuga v Lipico, na DSC 0043DSC 0035drugem izletu smo obiskali Branik na Krasu, na tretjem pa vojaški muzej v Pivki. Tokratni, četrti izlet pa sta »glavna« organizatorja kantavtor Samo Glavan in Jani Trdina z Združenjem Goldwing Slovenije, Zvezo paraplegikov Slovenije in Zavodom Ars Viva, izlet pripravila po deželi kontrabanta.
Kakšnih petindvajset motoristov s predsednikom združenja Jožetom Planincem na čelu in približno tolikimi paraplegiki in tetraplegiki se je 3. septembra 2016 zbralo pred Zavodom Ars Viva v Podcerkvi v Loški dolini. Po predsednikovem pozdravnem nagovoru so naši izletniki s pomočjo voznikov sedli na motorje in karavana, ki sta jo na motorjih spremljala dva policista Slovenske vojske, je krenila do Bloške police. Pot jih je naprej vodila do naselja Volčje in njenega slikovitega jezera ter Lužarjevega klanca do Velikih Lašč. Tam so se usmerili proti Ribnici, pri Žlebiču zavili proti Sodražici in se preko Nove vasi po slabih dveh urah vrnili nazaj v Podcerkev. Nekateri naši člani pa so lahko izbrali tudi krajši izlet do zanimivega gradu Snežnik.
DSC 0090Vsak izlet, ki nam ga pripravijo Gold Wing motoristi je nepozaben in po svoje zanimiv. Še posebej, ker je vožnja s temi udobnimi potovalnimi motorji lahko tudi polna adrenalina. DSC 0049Honda goldwing je motor, ki izstopa. S ceno, udobjem in detajli se lahko kosa z avtomobili. Po novem pa tudi z varnostjo in razkošjem. Je namreč prvi motor z vgrajenim airbagom in navigacijo.
Po izletu smo se zadržali še na družabnem srečanju in strnili vtise. Benjamin Žnidaršič jim je ob koncu še predstavil Zavod ARS VIVA. Prav vsi, ki so doživeli ta izlet so zatrjevali, da so bili občutki enkratni, nepozabni. Hvala vsem, ki ste nam omogočili to čudovito doživetje. Ob tej priložnosti je Združenje Gold Wing Slovenije Janiju Trdini za organizacijo srečanj podelilo posebno priznanje.

.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA