20160915 182715FOTOGRAFIJE

Zveza likovnih društev Slovenije je že šestič organizirala Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije. Tokrat je potekal 3. julija ob 20160915 181116Velenjskem jezeru. Zbralo se je 54 slikarjev, ki so ustvarjali na različne teme. Tabor ponuja priložnost druženja ljudem z občutkom za likovno ustvarjalnost ali pa morda le tistim, ki občasno uživajo v družbi čopiča in barv.

Velenjsko jezero s svojo okolico ponujalo mnogo motivov in navdiha za ustvarjanje. Vsa dela, ki so jih likovni ustvarjalci in fotografi ustvarili so na ogled postavili v četrtek, 15. septembra 2016, ob 18. uri, v galeriji Muzeja premogovništva Slovenije Velenje (Koroška cesta - Stari jašek, 3320 Velenje).

Razstavljenih je 51 del, katerih avtorji so iskali motiv vsepovsod v okolici jezera pa tudi drugod. Med razstavljenimi slikami in fotografijami so mnoge zanimive rešitve likovnih nalog pri katerih so ustvarjalci pustili svoji domišljiji prosto pot. Razstave so se iz Zavoda Ars Viva udeležili: Anja Podobnik, Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA