20160917 162251Žur za otroke in starše v Podcerkvi 17.9.2016 je nastal iz želje, da otrokom naredimo nekaj zanimivega, zabavnega, drugačnega, … je rekel pobudnik dogodka in slikar z usti Benjamin Žnidaršič. Pri tem 20160917 164805nas je oviralo vreme, vendar se nismo dali. Godba Pihalnega orkestra Kovinoplastike Lož se je izkazala in kljub dežju izvedla del programa. Tudi delavnice zunaj so bile malo manj obiskane. Zato pa so bile delavnice v dvorani več kot obiskane in tudi otroci so bili presrečni. Še posebej težko so pričakovali Romano Kranjčan, ki jih je res znala animirati in jim pripraviti nepozabno srečanje. Pričarala jim je čudežno vzdušje, polno domišljije in razigranosti.

20160917 164853Otroci se zelo radi igrajo, ne glede na to, od kod so. Radi smo v naravi, veliko se gibamo tako včasih kot tudi sedaj, zato naša dejanja v odnosu do otrok dan za dnem dodajajo kamenček v mozaik, ko si otrok z zunanjimi aktivnostmi postopoma oblikuje20160917 173931 svojo osebnost in razumevanje sveta okoli sebe. S starimi pozabljenimi igrami smo hoteli zagotoviti ustvarjalno in raziskovalno igro. Gibanje – prva in osnovna oblika spoznavanja s svetom – in igra sta neločljivo povezana. Z igro, zlasti mislimo na gibalno igro, ko otrok uri in razvija fizične in psihične sposobnosti, usvaja spoznanja o življenju in svetu, si bogati svoje čustveno življenje, razvija in oblikuje svojo voljo in tudi oblikuje svoje obnašanje. Upamo, da smo uspeli?

Zahvaljujemo se godbi, vsem, ki so pomagali pri izvedbi, tako donatorjem, kot vsem animatorjem, pa seveda tudi tistim, ki ste sodelovali pri delavnicah!


Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA