FOTOGRAFIJE Zvočno kopel smo poskusili nekateri v žagi na izviru Veliki Obrh 9.6.2017 ob polni luni z terapevtom Robertom Jarcem.

V svetih spisih je zapisano, da vse, tudi človek, izvira iz zvoka in je zvok. V vsakem izmed nas je zapisan naš izvorni zvočni energetski kod z informacijami o našem 20170609 202639polnem potencialu, ki ga lahko razvijemo v življenju. Vsaka glasba je lahko terapevtska, vendar je gong instrument z najmočnejšo energijo. Obstoj gonga datira daleč nazaj v bronasto dobo. Obstajajo dokazi, po katerih so gong poznali 3500 p.n.š na področju Mezopotaije. 20170609 201855Legende pravijo, da so takratni sveti gongi vsebovali delce padlih meteoritov. Prvotno so jih uporabljali kot orodje za doseganje razsvetlitve, za eterične projekcije in odganjanje zlih duhov in negativnih energij. Stoletja pomaga tibetanskim in kitajskimn menihom pri meditaciji.
S svojo izvorno frekvenco gong vsakemu igra svojo pesem in nas spomni na to, kdo smo in zakaj smo tu. Zvoki gonga namreč:
• prebijajo telesne in duševne blokade
• obnavljajo celice
• pomirjajo, prečiščujejo in harmonizirajo občutke
• pomagajo pri soočanju z življenjskimi izzivi
• osvobajajo nas stresa in strahov
• blaži in izboljšuje različna bolezenska stanja
• prečiščujejo prostore, odstranjujejo negativne energije.
• Zvok gonga vibrira z energetskimi linijami telesa in jih uravnoteža. Sprošča se kundalini energija (speča energija v korenski čakri), in se vzpenja po osrednjem energetskem kanalu vzdolž hrbtenice, kar lahko občutimo kot lahno ščemenje v mišicah ali kot rahlo neugodje, če vzdolž energetskih linij obstajajo blokade.
• Terapija z gongom ugodno deluje tudi pri gluhih osebah in osebah s poškodavanim sluhom. Četudi ne slišijo zvokov, občutijo njihove vibracije. Nekatere oblike poškodovanega sluha se lahko celo zdravijo na takšen način, najverjetneje zato, ker vibracije neopazno masirajo na tisoče celic notranjega ušesa.
• Obstajao tudi raziskave, ki potrjujejo, da zvočne kopeli z gongom vplivajo na izboljšanje agresivnega in antisocialnega vedenja pri otrocih in mladih in na splošno nevtralizirajo stanje stresa pri vseh ljudeh.

VABILO NA TERAPIJO Z GONGI

2017vabilo gongi1

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA