FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 9. aprila 2018 v svojih prostorih pripravilo tradicionalno likovno delavnico, ki se jo je udeležilo več kot deset slikarjev paraplegikov in tetraplegikov iz vse Slovenije. Med njimi tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.Nekateri učenci so tudi praktično naredili nekaj potez Med njimi tudi tetraplegik Gregor Janežič iz Celja, ki tudi invalidski voziček upravlja z usti. Slikarstvo mu sedaj postavlja poseben izziv in lahko se zgodi, da se bo pridružil elitnemu svetovnemu združenju. Tokrat so si slikarsko delavnico ogledali učenci s posebnimi potrebami iz bližnje šole Dragotina Ketteja, nekateri pa so se v slikanju pridružili našim slikarjem in naredili nekaj potez. Slikali so pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga na poljubno temo. Delavnico so spremljali tudi različni mediji.

Delavnice so se udeležili: Joži Ameršek,  Miran Jernejšek, Radovan Gros, Jakob Kavčič, Vojko Gašperut, Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj, Metod Zakotnik, Boris Šter, Boštjan Močnik, Zlatko Bernašek, Gregor Janežič in Rasso Causevig.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA