Organizator srečanja Društvo Norma 7 iz Brij je pripravilo, 26.6.2019 literarno slikarsko srečanje s posebnim namenom. Slikarjem je organizator dal nalogo, da ustvarjajo na temo pesmi Benjamina Žnidaršiča ob njegovi 60. letnici.

Menor Rasso Causevig je pripravili izziv za vse mlade, ki jih zanima svet likovnega izražanja.  Slikarstvo smo preučevali z vsemi čuti, raziskovali svetlobo, odtenke barv, materiale in oblike. Skupaj smo risali, gradili in sestavljali, da bomo lažje razumeli okolje, v katerem živimo. Spoznavali smo pomen stavbne dediščine in dialog slikarstva z naravo. Ustvarjali smo z različnimi materiali in pripomočki, razvijali način razmišljanja, domišljijo in samostojnost, hkrati pa se učili skupinskega dela, saj je tema povezovala ustvarjalce. Izhodišče za naše ustvarjanje je bil citat Benjamina Žnidaršiča "Jaz sem ta biser našel kar v sebi". Likovna delavnica bo predstavljena na izviru Veliki Obrh 12. 6.2019.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA