12.9.2019 otvoritev likovne razstave. Prikaz likovnega razvoja treh likovnih umetnikov na invalidskem vozičku: Željka Vertlja, Damjana Roglja in Benjamina Žnidaršiča v Galeriji „Štala“ v Kultrurnem center Ars Viva. Slikarski individualni izraz treh umetnikov nehote prenaša njihovo spontanost in domišljijo.

Vsak trenutek ko opazovalec pogleda na narejene slike se zaveda, da so slike postavljene na ogled, zato, da odobravamo njihova čustva, da pozabimo umetnikov socialni status, da jih sprejemamo take kot so, da je le njihov lasten način izražanja tisti, ki velja. Ko se srečamo s slikami razstavljenih avtorjev, nas prevzame energija, ki spremlja ta dela. Prevzame otožnost za preteklimi časi, časi, ko se je ob gledanju slik prebudil vizualni spomin na podobe stvarnega sveta. Kot, da bi nas dobre vile spodbudile, da smo začeli intenzivneje opazovati okolico in njeno plastenje, predvsem zapisov krajine, ki jih umetniki beležijo. Trenutne vtise, občutke in opažanja sveta, ki ga obdaja. pa stalno svetlobno preobražanje prostora. Na prvi pogled so njihove slike skladne z razumom in neizprosne v svoji barviti komponirani zunanji zgradbi. Učinkujejo preračunljivo, vendar njihove podobe razodevajo občutljivo notranje življenje v slikovnem polju, ki je razgibano in sproščeno.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA