Obiskovalcem domačije nudimo različne možnosti za druženje in sprostitev. Tako so vam na voljo različni prostori in okolja, kjer boste zagotovo našli nekaj zase.

  • Prostor s krušno pečjo

V »hiši« - kot se je včasih reklo – si lahko privoščite oddih na krušni peči ali pa se ob branju dobre knjige preprosto prepustite trenutku in užijete veličino domačnosti.

  • Dvorana

Dvorana, ki sprejme od 80 do 100 oseb, ponuja možnosti za vrsto različnih aktivnosti, kot so različna praznovanja – poroke, rojstni dnevi, obletnice, silvestrovanje, miklavževanje, prav tako pa dvorana odlično služi tudi kot prostor za plesne tečaje, predavaja, razstave in drugo.

  • Galerija

V galeriji si lahko ogledate stalne in občasne razstave slikarja, pesnika in pisatelja Benjamina Žnidaršiča in drugih umetnikov, ki s svojim talentom pričajo o lepoti, ki nas obkroža. Hkrati vam prostor ponuja računalniška izobraževanja pod vodstvom prostovoljcev zavoda, kjer si boste lahko tisti, ki ste željni morebiti osnovnih ali nekoliko bolj naprednih računalniških znanj, pridobili nova spoznanja, ki vam bodo koristila v vsakdanjem življenju. Prav tako se v samem prostoru nahaja tudi info točka, kjer boste lahko dobili brošure ostalih ponudnikov v regiji, obenem pa boste lahko tu izvedeli informacije o vsem, kar bi vas zanimalo v zvezi s ponudbo.

  • Piknik prostor

Piknik prostor vam ponuja možnost za različna praznovanja, prav tako pa se v okviru omenjenega prostora odvijajo različna izobraževanja in delavnice. Prostor torej poleg druženja in uživanja v dobrotah zunaj prostorov ponuja nepozabno izkušnjo podeželja.

  • Stara žaga

Stara žaga se nahaja le nekaj kilometrov od same domačije. Če si želite sprostitve in oddiha, je to idealen kraj za vas. Tu si namreč lahko privoščite oddih za telo in dušo ter prisluhnete žuborenju reke in se sprostite v objemu narave.

Če pa si želite bolj aktivnega preživljanja časa, se lahko odločite za raznovrste delavnice, kot so delavnica ustvarjanja z glino, slikarska in umetniška delavnica, delavnica z lesom, kjer si lahko izdelate svojo fračo ali lok, prav tako pa si lahko v okviru dejavnosti, ki jih izvajamo na stari žagi, ogledate delovanje stare žage kot tudi proizvajanje električne energije. Obenem boste imeli priložnost od blizu videti izvir Obrha, ki spada med vodotoke iz porečja Ljubljanice.

Na stari žagi boste zagotovo našli pravi kotiček zase in tudi sebi podarili čas, ki si ga zaslužite.

V izgradnji je letno gledališče, ki bo ponujalo pester program, v okviru katerega bomo za vas pripravili številne nastope, gledališke predstave, predavanja, filmske festivale, kino na prostem in še mnogo aktivnosti, ki bodo poskrbele, da se boste pri nas počutili kot doma.

Prav tako pa je v pripravi tudi hostel, ki bo na voljo že naslednjo sezono.

turizem, Loška dolina, prenočišča, hostel, mladi, kolesarstvo, pohodništvo, invalidi, prenočišča za invalide, slikarske delavnice, Cerkniško jezero, turizem na podeželju, otroške delavnice, kulturni center, gledališče na prostem, camp, kampiranje, obrh, šotorjenje, vožnja z lojtrnikom