FOTOGRAFIJE

V petek 25. septembra 2015 smo se v Kampu Adria v Ankaranu, Jadranska cesta 25, navsakoletni likovni delavnici, ki jo organizira Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije in Javnim skladom RS za ljubiteljsko kulturno dejavnost, zbrali slikarji iz cele Slovenije.

IMG 2071Naša slikarska delavnica je prostor likovnega ustvarjanja, srečanje enako mislečih ljudi ne glede na našo drugačnost, prostor IMG 2079zabave, igre, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko slikarji invalidi in neinvalidi iz širne Slovenije preživljajo prosti čas v spoznavanju umetnosti in fotografije. S pogovorom in neformalnimi učnimi pripomočki, spoznavamo teme iz narave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarimo lastne umetnine. Pri ivedbi naše delavnice sodeluje že vrsto let likovni peagog Rasso Causevig in umetnostna zgodovinarka Polona Škodič. Tokrat se je zaradi slabega vremena zbralo le 18 slikarjev in spremljevalcev. Mentor nas je tokrat usmeril v parameter oblikovanja in idejne zasnove motiva, ki mora odgovarjati dejavnikom enostavnosti, pa tudi tistim podzavestnim iskanjem, ki kar najbolje ustreza potrebam in željam uporabnika. Poseben poudarek smo dajali kompoziciji z elementi morskega okolja, ki nas je obdajal. Z barvami smo se sprehodili po novoustvarjenih svetovih in dopustili našemu izražanju prosto pot. Obiskal nas je tudi Župan Občine Ankaran g. Gregor Strmčnik.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA