FOTOGRAFIJE

Angela, Benjamin in Željko izjemno navdušili obiskovalce

20151007 165705V okviru projekta Z IGRO DO DEDIŠČINE so v sredo, 7. oktobra 2015 med 16. in 19. uro v murskosoboški Galeriji uprizorili likovno demonstracijo slikanja z usti oz. nogami: Angela Medved, Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič.20151007 170113

Angela Medved, ki slika z nogami (počne pa z nogami tudi vsa osnovna gospodinjska dela, ker živi sama, kot tudi plete, kvačka, šiva...) šteje že 83 let, s slikanjem pa se je pričela ukvarjati šele v 56. letu starosti. Bila je enkratna sogovornica vsem, ki so se ustavili ob njenem slikarskem stojalu s platnom, ko je slikala cvetje.

Benjamin Žnidaršič vodi Zavod Ars Viva, je dolga leta uspešen slikar, ki svoja slikarska dela slika z usti oziroma njegova usta in glava usmerjata delo čopičev. Tako je z nasveti pomagal marsikateremu od obiskovalcev, ki se je želel preizkusiti, če je res enostavno slikati s čopičem v ustih. Je pa Benjamin v okviru svojega zavoda poleg že uveljavljenega galerijskega prostora ustanovil še gledališče.

Željko Vertelj pa ustvarja izjemno lepe pokrajinske pejsaže. Tudi on drži svoj čopič v ustih, ko na mizi, na manjšem slikarskem stojalu, stoji platno, da ga ozaljša z zamišjenimi motivi.

Številne obiskovalce, od najmlajših do najstarejših, je trojica slikarskih ustvarjalcev izredno navdušila, zatorej so si ob tem z zanimanjem ogledali razstavo ostale osmerice slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, in je na ogled v murskosoboški Galeriji. Razstavljajo še: Vojko Gašperut - Gašper, Silvo Mehle, Roman Gruntar, Neja Zrimšek Žiger, Dragica Sušanj, Martina Pavlovič, Nevenka Gorjanc in Erik Pibernik.

(prlekija-on.net)

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA