FOTOGRAFIJE

Angela, Benjamin in Željko izjemno navdušili obiskovalce

20151007 165705V okviru projekta Z IGRO DO DEDIŠČINE so v sredo, 7. oktobra 2015 med 16. in 19. uro v murskosoboški Galeriji uprizorili likovno demonstracijo slikanja z usti oz. nogami: Angela Medved, Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič.20151007 170113

Angela Medved, ki slika z nogami (počne pa z nogami tudi vsa osnovna gospodinjska dela, ker živi sama, kot tudi plete, kvačka, šiva...) šteje že 83 let, s slikanjem pa se je pričela ukvarjati šele v 56. letu starosti. Bila je enkratna sogovornica vsem, ki so se ustavili ob njenem slikarskem stojalu s platnom, ko je slikala cvetje.

Benjamin Žnidaršič vodi Zavod Ars Viva, je dolga leta uspešen slikar, ki svoja slikarska dela slika z usti oziroma njegova usta in glava usmerjata delo čopičev. Tako je z nasveti pomagal marsikateremu od obiskovalcev, ki se je želel preizkusiti, če je res enostavno slikati s čopičem v ustih. Je pa Benjamin v okviru svojega zavoda poleg že uveljavljenega galerijskega prostora ustanovil še gledališče.

Željko Vertelj pa ustvarja izjemno lepe pokrajinske pejsaže. Tudi on drži svoj čopič v ustih, ko na mizi, na manjšem slikarskem stojalu, stoji platno, da ga ozaljša z zamišjenimi motivi.

Številne obiskovalce, od najmlajših do najstarejših, je trojica slikarskih ustvarjalcev izredno navdušila, zatorej so si ob tem z zanimanjem ogledali razstavo ostale osmerice slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, in je na ogled v murskosoboški Galeriji. Razstavljajo še: Vojko Gašperut - Gašper, Silvo Mehle, Roman Gruntar, Neja Zrimšek Žiger, Dragica Sušanj, Martina Pavlovič, Nevenka Gorjanc in Erik Pibernik.

(prlekija-on.net)