V torek, 17. 11.2015, smo v Pivki v prostorih RDO sodelovali na popoldanski delavnici z naslovom »Tržno komuniciranje malih ponudnikovvulk destinacije Zeleni kras ali prepoznavnost vsakega ponudnika gradi odličnost destinacije«.

Predavateljica dr. Tanja Lešnik Štuhec je na primeru avstrijske regije Vulkanland, ki jo izredno dobro pozna, predstavila uspešen način celovitega povezovanja in pozicioniranja te destinacije, ki se v bistvu sploh ne promovira kot turistična destinacija, je pa posledično to postala in tako začela razvijati tudi namestitvene kapacitete.

Z razvojnim konceptom in cilji regije Vulkanland ima Zeleni kras precej stičnih točk, ugotavljali pa smo tudi pomanjkljivosti in razlike v načinu razmišljanja, ki nas otežujejo pri doseganju želenega. Predavateljica je na osnovi bogate prakse v turizmu in dela s ponudniki na terenu udeležencem predstavila elemente načrtovanja marketinškega spleta za male ponudnike s poudarkom na sodobnih oblikah komuniciranja, udeleženci pa smo pridobili konkretne in praktične informacije za pripravo lastne strategije tržnega komuniciranja.

MAISTERKULTUR >>>

VULKANLAND >>>