Ročni kolesarji sekcije Zveze paraplegikov SlovenijeFOTOGRAFIJE - V Podcerkvi je 19. maja 2018 Zveza paraplegikov Slovenije v sodelovanju z Zavodom Ars Viva organizirala že tradicionalno 4. srečanje ročnih kolesarjev.
Letos je bilo udeležencev malo manj (20) kot v preteklih sezonah, čemur sta botrovala slaba vremenska napoved in bolezni. Ročni kolesarji so se zapeljali po cestah Loške doline do Cerkniškega jezera nato pa pot nadaljevali čez Gorenje jezero do vasi Goričice in čez naseljeZa varnost kolesarjev je s spremljevalnim motorjem skrbel Adolf Košmrl  Dane nazaj do Podcerkve. Kolesarjenje v idiličnem podeželju ponuja prečudovite razglede, prav tako pa gibanje na svežem zraku koristi psihofizičnemu počutju vsakemu izmed nas. 
Preizkusili so tudi nova ležeča kolesa in električne V tandemu sta se preizkusili direktorica hostla Urša Telič Miler in Anka Veselpriklope, ki jih je Zavod Ars Viva pridobil s projektom “Skupaj zmoremo več”. Nova pridobitev je zbrane ročne kolesarje navdušila, saj bo obogatila kolesarsko ponudbo in ponudila možnost kolesarjenja tudi tistim, ki si ne morejo privoščiti nakup prilagojenega kolesa.
V vožnji teh koles sta se v tandemu preizkusili tudi direktorica hostla Urša TeličRočni kolesarMiler in odlična ročna kolesarka Anka Vesel, ki priporočata da si vzamete čas in se z ročnim kolesom podate na kakšno kolesarsko pot v Podcerkvi in okolici.

Druženje se je v prijetnem vzdušju ob zvokih kitare Tonija Rota hitro prevesilo v pozno popoldne.

  

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA