20150923 153044

V Podcerkvi so se 23. septembra 2018 zbrale pevke pevskega zbora »ŠIŠKE« na intenzivne vaje in druženje. »ŠIŠKE« so ženski pevski zbor, ki že skoraj 10 let deluje pod okriljem Vrtca Postojna. 

20150923 153044

Naj večkrat nastopajo na prireditvah v organizaciji vrtca ali Občine Postojna. Druži jih seveda veselje do petja, v času sodelovanja pa so stkale tudi dobre prijateljske vezi. Pojejo predvsem slovenske pop-rock pesmi, za katere priredbe naredijo same, se pa v njihovem repertoarju najde tudi kakšna slovenska ljudska pesem. Pojejo, kar jim je najbolj všeč in posamezni priložnosti primerno. Trenutno se pripravljajo na četrti letni koncert, ki bo v 10. novembra v Kulturnem domu v Postojni. Ker jim zaradi drugih obveznosti večkrat zmanjka časa za vaje, so se odločile za vikend intenzivnih vaj in tudi sproščenega druženja. Pravijo: "Sprejele smo prijazno povabilo Zavoda Ars Viva, spakirale le najnujneje in se sobotno jutro odpeljale proti Podcerkvi.  Kljub temu, da bil ravno tisti vikend deževen, je bil za nas, ne le zaradi odlične družbe, temveč tudi zaradi prijaznega sprejema, zelo prijetnega in urejenega ambienta ter gostoljubja osebja hostla sončen in nasmejan. Bil pa tudi zelo produktiven."

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA