20150923 153044

V petek 28. septembra 2018 smo se v Kampu Adria v Ankaranu, Jadranska cesta 25, na 13. likovni delavnici, ki jo organizira Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, Občino Ankaran in Zavodom Ars Viva zbrali slikarji iz cele Slovenije. Zbralo se je okoli 35 slikarjev in spremljevalcev, ki so ustvarjali pod mentorskim vodstvom Rajka Čauševiča. Ob tem smo ob bazenu pripravili pregledno razstavo likovnih del in v okviru dneva mobilnosti pripravili predstavitev električnih priklopov za invalidske vozičke, preizkus prilagojenega vozila na ročno upravljanje z vgrajeno BDF ročico, pred kosilom je Društvo paraplegikov Istre in Krasa simbolično prevzelo novo kombinirano vozilo, ki je bilo kupljeno s sredstvi donatorjev, ter z lastnimi sredstvi društva.

20150923 153044

Na delavnici so sodelovali slikarji z usti člani VDMFK: Željko Vertelj, Dragica Sušanj, Tina Pavlovič, Benjamin Žnidaršič, Vojko Gašperut in drugi slikarji Miran Jernejšek, Klavdij Leban, ...

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA