20150923 153044

Zavod grad Snežnik je skupaj z drugimi organizacijami v Loški dolini ob svetovnem dnevu hoje in v počastitev praznika občine Loška dolina v nedeljo 14. oktobra, uspešno izvedel 8. Pohod po poti dediščine Loške doline.

Začetek krožne poti je bil v Ložu s startom med 8. in 9. uro. Pohod po Poti dediščine Loške doline združuje pohodništvo s spoznavanjem svojevrstne naravne in kulturne dediščine, ki se je v stoletjih izoblikovala v dolini sredi notranjskih gozdov. Krožna pot povezuje najpomembnejše znamenitosti, odpira vedno nove poglede na pokrajino in preseneča z gostoljubnostjo domačinov. 

Za Zavod Ars Viva je gostoljubnost izkazala Marija Trubačev v Žagi, kjer se je na stojnici dobilo vse, Milena Ožbolt je pripravila pečene tepke, vnukinja Eda Šega Ana pa je pripravila ogled lesenih skulptur narejenih iz lesenih odpadkov. Beno je povedal nekaj o žagi, Leon je pripravil mize in točil "šnops", Miha in Laura pa sta pomagala, kjer je bilo potrebno. 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA