Gasilsko društvo Šenkov turn zagotavlja ustrezno usposobljenost vseh članov, ki opravljajo naloge na strokovno-operativnem področju. Usposabljanja potekajo v skladu s sprejetimi učnimi programi pa tudi na neformalen način team buildingov, ki na zabaven način obnavlja, pridobiva in preverja gasilskega znanja.

V petek, 23. 11. 2018, se je v Loški dolini v Podcerkvi začel »Trening mentorjev gasilske mladine 2018«. Udeleženci prihajajo s Slovenije in Hrvaške, kar daje srečanju še večjo težo. Poseben poudarek je na dopolnilnem usposabljanju, ki postaja osnovna oblika sodelovanja med mladimi. Sam začetek je bil namenjen medsebojnemu spoznavanju udeležencev in pogovoru o lastnostih mentorja. Sledila je konstruktivna debata, spoznavanje kraja, spoznavanje med seboj ... Voditeljice so organizirale razne delavnice, pri katerih so se udeleženci križali in se res medsebojno spoznali in povezali. Ugotovili so, da imamo tudi zelo podobne ideje, kakšen mentor mora biti, a sam pristop dela med njimi pa se razlikuje. Nekateri so bolj strogi, drugi sproščeni, tretji »naspidirani«.

V soboto večer sta se jim na seminarju pridružila domačina poveljnik Gasilske zveze za Notranjsko Marko Gorše in slikar z usti Benjamin Žnidaršič.

Tudi z usposabljanjem predavateljskega kadra na takšnih delavnicah, ki je organiziran in verificiran na ravni Gasilske zveze Slovenije, se izboljšuje kakovost dela v gasilskih društvih.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA