V Podcerkvi se je, 13. aprila 2019, na povabilo Žarovnije.si, predstavil angleški mojster mesar, demonstrator, chef in pitmaster, gospod Andy Annat, ki v svojem poslanstvu združuje učenje drugih, demonstracije na prireditvah in vrhunske catering dogodke. V čast nam je bilo, da smo ga lahko za kratek čas gostili tudi v Podcerkvi, saj je med drugim s svojim cateringom pripravil BBQ tudi na 80. rojstnodnevni zabavi angleške kraljice Elizabete v Balmoral Castlu. Andy je zelo dejaven kot vir izobraževanja in znanja v že 35 državah, katerim se sedaj pridružuje tudi Slovenija.

Na tečaju so seosredotočili na veščino razreza mesa in oblikovanja kosov za pripravo nam ljubih jedi z žara in smokerja, pa tudi drugih odličnih receptov. S pomočjo prijateljev s Posestva Bajer in Majal - Mesnine krškopoljskega prašiča, ter gostoljubnosti Zavoda Ars Viva so na tečaju, ki je potekal preko celega dneva lahko prikazali razrez trupa vrhunskega slovenskega aberdeen angusa in krškopoljskega prašiča. Oba rejca sta v vrhu slovenske kvalitete in samo želimo si lahko več takšnih. Andy Annat pa je prikazal pripravo in prikaz tradicionalne ameriške šole peke in priprave (steaki, BBQ kosi....) in angleške oz. evropske šole za uporabo v bolj klasični in moderni gastronomiji.

Delavnica je bila namenjena vsem, profesionalnim mesarjem, chefom in pitmastrom, ki bodo lahko pridobljeno znanje uporabili za večje zadovoljstvo nas potrošnikov, da nam bo počasi potem vsem lažje naročati, kupovati in pripravljati pravilno oblikovane kose mesa, za katerega upamo, da bo tudi vedno bolj slovensko in manj uvoženo.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA