MEDNARODNI PROJEKT POVEZAL GASILSKE BRIGADE

Med 1 in 5. majem 2019 so se v projektu VIVO, udeležili usposabljanja za mladinske mentorje gasilce v Zavodu Ars Viva udeleženci treh držav. Gasilsko društvo Šenkov turn je kot vodilni partner razpisa zbral skupaj predstavnike Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Šestdnevni program in Youth hostel ARS Viva v Podcerkevi, sta povezovala udeležence in gostitelje. Benjamin Žnidarič se je skupini občasno pridružil in jim predstavil delovanje in poslanstvo zavoda. S svojo življensko zgodbo pa možnosti ivljenja invalidov in slikanje z usti.

10 mladinskih voditeljev iz avstrijske Koroške, Slovenske regije Ljubljana in Varaždinske županije, so drug drugega dopolnjevali. Iz svojih prostovoljnih gasilskih enot so prinesli izkušnje, znanje in ideje o delu z mladimi. Med delavnicami so odkrili podrobnosti programa usposabljanja med tremi sistemi gasilske organizacije.

Člani skupin (Slovenija) - Marija, Saša, Tristan in Marko, (Koroška) - Claudia, Bernhard, Miguel in (Hrvaška) - Tihana, Filip, Zvonko, so izvajali praktične delavnice o vzgoji mladih. Ogledali so si lokalno znamenitost, Križno jamo. Obisk je bil namenjen tudi gasilski brigadi Zadobrova in Radiu Ognjišče.

Na koncu so skupaj z Gasilci iz Starega trga pri Ložu in Iga vas posadili drevo na dvorišču Youth hosla v znamenje mednarodne povezanosti gasilskih brigad. Župan Janez Komidar pa je namenil nekaj spodbudnih besed. Krsnice pa so zapele nekaj iz svojega repertarja.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA