Na domačiji izvajamo raznovrstne delavnice, s katerimi se želimo približati tako mlajši kot tudi starejši populaciji ter tako spodbujati medgeneracijsko sodelovanje, izobraževati mlade o socialno in kulturno pomembnih tematikah ter skozi različne aktivnosti povezovati lokalno skupnost. Obenem si prizadevamo različnim ciljnim skupinam na zanimiv način približati kulturno dediščino na podeželju ter tako spodbujati skrb za slednjo.

V pestrem seznamu delavnic se bo zagotovo našlo tudi marsikaj po vašem okusu, tako da lepo vabljeni k raziskovanju.

 

- CAR Center aplikativnega razvoja

Center bo namenjen znanstvenim raziskovanjem na področjih, razvoja 3D-tiskalnikov z velikim delovnim volumnom, industriji, medicini, inženirstvu in umetnosti.

 

20160115 17034520160115 18174820160115 18171520160115 183952

 

 

 

 

 

 

- Potopisna predavanja

Potopisna predavanja so namenjena komurkoli, ki želi okusiti svet na nekoliko drugačen način, in sicer kar iz svojega stola. Sliši se zanimivo, mar ne?

- Zgodbe ob krušni peči

Vsak drugi torek se v »hiši« ob krušni peči zbirajo otroci, ki ob zanimivih zgodbah in pravljicah spoznavajo pravljične junake in njihove dogodivščine ter v družbi sovrstnikov na ustvarjalen način preživljajo prosti čas.

20160125 18304920160209 181736

- Predavanja

Na sedežu zavoda se odvijajo zanimiva in poučna predavanja o različnih tematikah, ki jih najdete pod rubriko »DOGODKI«.

20160112 165028WP 20160126 18 32 38 Pro

- Tečaji družabnih plesov

Izbirate lahko med začetnim ali nadaljevalnim tečajem ter tako v prostorih zavoda Ars Viva osvojite ali obogatite svoje plesno znanje.

- Kuharske delavnice

V okviru kuharske delavnice se otroci in mladi s pomočjo preprostih in inovativnih receptov učijo priprave številnih jedi. Poleg mladine lepo vabljeni tudi vsi, ki bi kuharsko znanje želeli obnoviti ali dopolniti.

- Kuharski tečaj za mlade

Kuharski tečaj za mlade ponuja osvojitev osnovnega znanja kuhanja ter tako mladim omogoči pomemben korak na poti njihovega osamosvajanja.

- Kuharski tečaj za starejše

Si želite nadgraditi svoje kuharsko znanje? Ali imate občutek, da se iz tedna v teden na domačem meniju pojavljajo ene in iste jedi? Če želite svojim domačim ponuditi nekaj novega, je omenjeni tečaj pravi za vas. Pomagal vam bo osvojiti nova znanja in tako prispeval k še bogatejšim okusom v vaši kuhinji.

turizem, Loška dolina, prenočišča, hostel, mladi, kolesarstvo, pohodništvo, invalidi, prenočišča za invalide, slikarske delavnice, Cerkniško jezero, turizem na podeželju, otroške delavnice, kulturni center, gledališče na prostem, camp, kampiranje, obrh, šotorjenje, vožnja z lojtrnikom

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA